Κατηγορίες

Pfoertsch, Waldemar

Pfoertsch, Waldemar

Pfoertsch, Waldemar

Ο Waldemar Pfoertsch κατέχει τη θέση του καθηγητή Διεθνών Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Pforzheim και είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πρόγραμμα Εxecutive ΜΒΑτου Liautaud Graduate School, του Πανεπιστημίου του Ιλινόις στο Σικάγο. Διδάσκει επίσης διαδικτυακά στο Πρόγραμμα ΜΒΑ του Διεθνούς Μάνατζμεντ στο Πανεπιστήμιο του Maryland στο College Park και στο Πανεπιστήμιο Steinbeis του Βερολίνου.

Έχει λάβει δύο μεταπτυχιακά διπλώματα (στα οικονομικά και τη διοίκηση επιχειρήσεων) και διδακτορικό τίτλο στις κοινωνικές επιστήμες στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Διεξήγαγε μεταδιδακτορική έρευνα στον αστικό σχεδιασμό στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.

Η τελευταία δημοσίευσή του στη γερμανική γλώσσα καλύπτει τους τομείς του μάρκετιγκ στον τομέα Β2Β, το Brand Management και το Ingredient Branding. Έχει επίσης δημοσιεύσει το "Living Web and Internet Strategies". Εκπονεί επίσης το "Blogs: The new business language". Έχει επίσης δημοσιεύσει πλήθος άρθρων στη γερμανική, κινεζική και αγγλική γλώσσα σε ζητήματα διεθνών θεμάτων μάνατζμεντ.

Ο καθηγητής Pfoertsch ήταν σύμβουλος σε εταιρείες όπως οι Daimler Chrysler, ΗP, IBM και αρκετές μεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική στους τομείς του διεθνούς μάρκετιγκ και της διαχείρισης εμπορικής ταυτότητας (brand management). Είναι μέλος σε συμβουλευτικές επιτροπές διάφορων μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Κατείχε θέση διδάσκοντος στο Πανεπιστήμιο του Villingen-Schwenningen για Εκπαίδευση Συνεργασίας, Επισκέπτης Αναπληρωτής Καθηγητής στο Kellogg Graduate School of Management του Northwestern University και Λέκτορας Στρατηγικού Μάνατζμεντ στο Lake Forest Graduate School of Management.

Πριν την ανάληψη των διδακτικών του καθηκόντων διατέλεσε Σύμβουλος Μάνατζμεντ για διεθνείς εταιρείες συμβούλων. Από αυτή τη θέση ταξίδεψε στην Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική και συνεργάστηκε με εταιρείες για την ανάπτυξη διεθνών στρατηγικών. Παλαιότερα κατείχε θέσεις όπως αυτή του Οικονομικού Συμβούλου για τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ανάπτυξης του ΟΗΕ (UNIDO), όπου εργάστηκε ως κυβερνητικός σύμβουλος για την ανάπτυξη διεθνώς ανταγωνιστικών βιομηχανιών. Επίσης, εργάστηκε για πολλά χρόνια για την βιομηχανία αυτοματισμού, υπηρετώντας σε αυτοκινητοβιομηχανίες.

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ - ΒΙΒΛΙΑ - Pfoertsch, Waldemar ( - Είδη)Page generated: 06/12/2023 17:03:08