Κατηγορίες

Φιλίππου, Φίλιππος

Φιλίππου, Φίλιππος

Φιλίππου, Φίλιππος

Ο Φίλιππος Φιλίππου γεννήθηκε στην Κέρκυρα τον Δεκέμβριο του 1948. Από το 1968 ως το 1982, με μικρά ή μεγάλα διαλείμματα, ταξίδεψε ως μηχανικός σε ποντοπόρα πλοία. Έχει εκδώσει μαρτυρίες, μελέτες, βιογραφίες, μυθιστορήματα. Καλλιεργεί συστηματικά το αστυνομικό λογοτεχνικό είδος (έχει γράψει σχετικά μυθιστορήματα και διηγήματα) και είναι από τους πρώτους Έλληνες συγγραφείς, οι οποίοι επιχείρησαν να το ανανεώσουν, ύστερα από τον θάνατο του εισηγητή τους στην Ελλάδα, του Γιάννη Μαρή.
Δύο από τα βιβλία του αναφέρονται στη ζωή των ανθρώπων της θάλασσας: το αφήγημα "Οι εραστές της θάλασσας ή το βιβλίο του άγνωστου ναύτη" και η μελέτη "Ο πολιτικός Νίκος Καββαδίας".
Το πρώτο του βιβλίο για παιδιά "Οι περιπέτειες της Ελεάννας στη θάλασσα" εκδόθηκε το 2014 και τιμήθηκε με το βραβείο του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Το δεύτερο παιδικό βιβλίο του "Η Ελεάννα στο Νησί της Ευτυχίας" κυκλοφόρησε το 2018. Διηγήματα και κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, της Λευκωσίας και της Κωνσταντινούπολης. Ζει στην Αθήνα.

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ ( - Είδη)Page generated: 26/01/2021 01:44:56