Κατηγορίες

Λαγόπουλος, Αλέξανδρος

Λαγόπουλος, Αλέξανδρος

Λαγόπουλος, Αλέξανδρος

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης. Σπούδασε αρχιτεκτονική στην πολυτεχνική σχολή του Α.Π.Θ. Φοίτησε με Erasmus στη σχολή Paris - La Villette και στην αρχιτεκτονική σχολή του Nancy στη Λωρραίνη, όπου εκπόνησε πολεοδομική μελέτη για το ιστορικό κέντρο του Στρασβούργου. Συμμετείχε σε πρόγραμμα stage εκμάθησης παραδοσιακών οικοδομικών τεχνικών στη Morsiglia της Κορσικής. Παρακολούθησε το μεταπτυχιακό Αρχιτεκτονική - Σχεδιασμός του χώρου στην κατεύθυνση Σχεδιασμός - Χώρος - Πολιτισμός στο Ε.Μ.Π., ερευνώντας σε επίπεδο διπλωματικής το αστικό κύτταρο της αθηναϊκής αυλής και του ακαλύπτου ως δραματικό χώρο στο νεοελληνικό θέατρο.

Έχει αποφοιτήσει από τη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης - Καρόλου Κουν. Έχει παίξει στις παραστάσεις "Σήμα Κινδύνου" του Α. Σαμαράκη σε διασκευή - σκηνοθεσία Α. Αντωνόπουλου στο Θέατρο Τέχνης και "Belle Εpoque" του Α. Φλουράκη σε σκηνοθεσία Χ. Χριστοφή στο Θέατρο Επί Κολωνώ. Έχει διακριθεί με προσωπικό φωτογραφικό υλικό στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Νέων Μέσων ¨e-φως¨.

Έχει εργαστεί σχεδιάζοντας σε αρχαιολογικές ανασκαφές στο Ακρωτήρι Θήρας, στο Δίον Πιερίας, στη θέση Σχολή Ομήρου στην Ιθάκη, στην Ακρόπολη της Εφύρας και στο Tell Kafrein της Ιορδανίας. Έχει εκπονήσει μελέτες οικοτουριστικών διαδρομών στον Ε.Ο.Τ. και την οριστική μελέτη αποκατάστασης του ορθογώνιου ανατολικού πύργου της Ηετιώνειας Πύλης Πειραιά. Έχει εργαστεί για την αποκατάσταση του ναού του Επικουρίου Απόλλωνα στις Βάσσες.

Συμμετέχει ως αρχιτέκτονας - δύτης στις ενάλιες αρχαιολογικές έρευνες στην Αλεξάνδρεια στην Αίγυπτο, όπου αποτυπώνει αρχιτεκτονικά μέλη και κατάλοιπα κτηρίων στο βυθό. Ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό Διαχείριση Μνημείων: Αρχαιολογία, Πόλη και Αρχιτεκτονική στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Ε.Κ.Π.Α.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα της κρίσης ως αρχιτέκτονας. Χρησιμοποιεί καθημερινά ένα αναδιπλούμενο ποδήλατο για τις μετακινήσεις του μέσα στην πόλη.

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ - ΒΙΒΛΙΑ - Λαγόπουλος, Αλέξανδρος ( - Είδη)Page generated: 21/10/2021 10:45:32