Κατηγορίες

Kovač - Artemis, Tita

Kovač - Artemis, Tita

Kovač - Artemis, Tita

Η συγγραφέας Τίτα Κοβάτς - Αρτέμη γεννήθηκε στο Νόβο Μεστό της Σλοβενίας, στις 18/09/1930. Κατάγεται από μία πολύ παλιά και επιφανή οικογένεια της Σλοβενίας. Σπούδασε χημεία στο πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνας, αλλά το μεγάλο της πάθος ήταν και είναι η Ιστορία.

Η συγγραφέας έζησε πολλά χρόνια στην Ελλάδα, μιας και παντρεύτηκε τον Άγγελο Αρτέμη, Έλληνα σλοβένικης καταγωγής. Εργάστηκε ως ξεναγός, κυρίως στην Ελλάδα και στους Άγιους Τόπους. Εκτός από τον "Έλληνα Φοίνικα" έχει γράψει και άλλα ιστορικά μυθιστορήματα, ιδιαίτερα βιογραφίες σημαντικών Σλοβένων. Πριν αρχίσει τη συγγραφή μιας βιογραφίας -έστω και μυθιστορηματικής- ερευνά όλες τις σχετικές πηγές και μαρτυρίες και συζητά με τους ειδικούς επιστήμονες, γνώστες της συγκεκριμένης εποχής.

Καθώς χαρακτήρισε τη γραφή της ο διάσημος Σλοβένος ιστορικός Στάνε Γκράντα, "στην ουσία πρόκειται για ένα είδος ιστορικής ανθρωπολογίας με την καλύτερη έννοια του όρου. Γι αυτό και ικανοποιεί τους αναγνώστες τόσο των λογοτεχνικών όσο και των ιστορικών έργων".

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ - ΒΙΒΛΙΑ - Kovač - Artemis, Tita ( - Είδη)Page generated: 23/01/2022 23:41:58