Κατηγορίες

Κουτρουβέλης, Πάνος

Κουτρουβέλης, Πάνος

Κουτρουβέλης, Πάνος

Ο Πάνος Κουτρουβέλης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάουαρντ των Ηνωμένων Πολιτειών, κατάγεται από το Φενεό Κορινθίας, όπου και γεννήθηκε. Τελείωσε την Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων πήγε στην Αμερική, όπου πήρε την ειδικότητα του Ακτινολόγου-Ογκολόγου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της ακτινοθεραπείας και της θεραπείας με πυρηνική ενέργεια στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας και στο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο του Οντάριο του Καναδά. Στο ετήσιο Παναμερικανικό Συνέδριο της ΑΧΕΠΑ το 1992, του απονεμήθηκε το βραβείο διακεκριμένων ιατρών-επιστημόνων της Αμερικής.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ιατρών της Ουάσινγκτον επί δύο χρόνια. Στη δεκαετία του 1990, μετά από πολλές έρευνες και επιτυχείς πρακτικές εφαρμογές, εφεύρε το στερεοτακτικό σύστημα τριών διαστάσεων που χρησιμοποιείται για διαγνωστικούς και θεραπευτικούς ιατρικούς σκοπούς, εφεύρεση για την οποία του απονεμήθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των αρμόδιων υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Αμέσως άρχισε να εφαρμόζει το σύστημα στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη με χρήση ραδιενεργών πηγών. Εδώ και μια δεκαετία είναι διευθυντής του Ουροακτινολογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ. Έχει εφαρμόσει τη μέθοδό του με επιτυχή αποτελέσματα σε περισσότερους από 1.000 ασθενείς απ όλο τον κόσμο. Απ αυτούς οι 150 είναι Έλληνες που τον επισκέφθηκαν από την Ελλάδα.

Πρόσφατα προσκήθηκε από τη Ρωσική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών και δίδαξε τη μέθοδό του, που σήμερα εφαρμόζεται στη χώρα. Είναι ένας από τους σημαντικούς πολέμιους του καρκίνου του προστάτη. Εδώ και ένα χρόνο η μέθοδός του εφαρμόζεται και στην Ελλάδα από τον ίδιο σε συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα.

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ - ΒΙΒΛΙΑ - Κουτρουβέλης, Πάνος ( - Είδη)Page generated: 16/10/2021 20:44:47