Κατηγορίες

Belogianni, Maria

Belogianni, Maria

Belogianni, Maria

Η Μαρία Μπελογιάννη γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Είναι διδάκτωρ Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρετεί στη Μέση Εκπαίδευση.

Από το 1999 εργάζεται ως φιλόλογος στη Βαρβάκειο Σχολή.

Συνεργάσθηκε επί τρία χρόνια με τον καθηγητή Γ. Λάββα στο Εργαστήριο Διαχείρισης και Προβολής Πολιτιστικού Περιβάλλοντος το οποίο ανήκε στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1997 αρθρογραφεί σε περιοδικά, όπως το "National Geographic", το "Corpus", το "Ελληνικό Πανόραμα", το "Γαιόραμα", το "Νέμεσις", το "Passport" και στην εφημερίδα "Η Καθημερινή".

Έχει συγγράψει τη μονογραφία με τίτλο: "Αργοναυτική εκστρατεία. Μύθος και πραγματικότητα" που εκδόθηκε το 2002 από το περιοδικό "Corpus", σειρά: Ιστορία των πολιτισμών και τα κείμενα στο λεύκωμα "Αρχαία σημάδια μέσα στο τοπίο τους" που εκδόθηκε το 2004 από τις εκδόσεις Πατάκη και κυκλοφορεί στα Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά. Επίσης, έχει επιμεληθεί τα κείμενα μαθητών και μαθητριών του Βαρβακείου Πειραματικού Γυμνασίου που περιλαμβάνονται στη συλλογική έκδοση με τίτλο: "Ο κόσμος των παιδιών (με αφορμή μια φωτογραφία του Νίκου Οικονομόπουλου)", εκδόσεις Γαβριηλίδη, Αθήνα 2008 και το λεύκωμα "150 χρόνια Βαρβάκειο. Η σχολική ζωή σε ένα ιστορικό σχολείο", έκδοση Βαρβάκειον Ίδρυμα 2013. Είναι μέλος της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και του Σωματείου "Διάζωμα".

Ως δρ. αρχαιολόγος και ως φιλόλογος έχει πάρει μέρος με εισηγήσεις σε πολλές επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και παράλληλα αρθρογραφεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ - ΒΙΒΛΙΑ - Belogianni, Maria ( - Είδη)Page generated: 25/09/2023 12:48:10