Κατηγορίες

Ackroyd, Peter

Ackroyd, Peter

Ackroyd, Peter

Ο Πήτερ Ακρόυντ, συγγραφέας του πρωτοπόρου και εμπορικά επιτυχημένου έργου "London: the biography" (2000) και του σημαντικού "Albion: the Origins of the English Imagination" (2002), έχει τιμηθεί με το βραβείο βιογραφίας Whitbread, το βραβείο William Heinemann της Βασιλικής Εταιρείας Λογοτεχνίας, καθώς και το βραβείο James Tait.

Ύστερα από σπουδές λογοτεχνίας στο Κέμπριτζ και στο Γέιλ στράφηκε στη δημοσιογραφία και στη συγγραφή. Η πρώτη βιογραφία του ήταν για τον Έζρα Πάουντ και το πρώτο του μυθιστόρημα αφορούσε τον Όσκαρ Ουάιλντ ("Καληνύχτα, κύριε Όσκαρ Ουάιλντ", Καστανιώτη, 1995). Έγραψε τις βιογραφίες του Τ. Σ. Έλιοτ ("T. S. Eliot: Ο άνθρωπος πίσω από τη μάσκα", Νεφέλη, 2002), του Κάρολου Ντίκενς, του Ουίλλιαμ Μπλέικ και του Τόμας Μορ. Στα ιστορικά του μυθιστορήματα περιλαμβάνονται τα "Hawksmoor", "Chatterton" ("Τσάτερτον: Ο θάνατος του ποιητή", Καστανιώτη, 1994), "The Clerkenwell Tales" (, Λιβάνη, 2005) και "The Lambs of London". "Τα οράματα μιας μοναχής: Οι ιστορίες του Κλάρκενγουελ".

Επίσης, έχει εργαστεί για την τηλεόραση ως συγγραφέας και παρουσιαστής των τηλεοπτικών σειρών του BBC για τον Ντίκενς (2002), το Λονδίνο (2004) και τους ρομαντικούς ποιητές (2006).

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ - ΒΙΒΛΙΑ - Ackroyd, Peter ( - Είδη)Page generated: 17/09/2021 14:12:48