Κατηγορίες

Μπέλφορτ, Τζόρνταν

Μπέλφορτ, Τζόρνταν

Μπέλφορτ, Τζόρνταν

O Jordan Belfort ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες και απατεώνες της χρυσής εποχής του χρηματιστηρίου. Γεννήθηκε το 1962 στο Κουίνς της Νέας Υόρκης και άρχισε να εργάζεται στη Γουόλ Στριτ από το 1987.

Σε ηλικία τριάντα ετών ο Μπέλφορτ έστησε τη δική του επενδυτική εταιρεία, τη Stratton Oakmont, μέσα στο κλίμα της ευφορίας και της ξέφρενης κούρσας του χρηματιστηρίου. Η επιχείρηση αυτή λειτουργούσε στην ουσία ως τηλεφωνικό κέντρο μέσω του οποίου πωλούνταν αμφίβολης ποιότητας επενδυτικά προϊόντα.

Ο Μπέλφορτ έγινε πάρα πολύ πλούσιος, αλλά η ευτυχία μάλλον του ξεγλίστρησε: βρέθηκε σε κέντρο αποτοξίνωσης και, το 1998, συνελήφθη με την κατηγορία ότι εξαπάτησε τους πελάτες του, που έχασαν 200 εκατομμύρια δολάρια. Καταδικάστηκε για οικονομικά εγκλήματα και πέρασε είκοσι δύο μήνες στη φυλακή. Συνεργάστηκε με το FBI και επέστρεψε τα μισά από τα χρήματα που χάθηκαν στις χρηματιστηριακές κομπίνες.

Έγραψε την αυτοβιογραφία του "Ο Λύκος της Wall Street" όπου μεταφράστηκε σε είκοσι γλώσσες και το 2013 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Martin Scorsese με τον Leonardo DiCaprio και τον Matthew McConaughey.

Η ταινία, λίγο πριν από την επίσημη πρεμιέρα της, ψηφίστηκε μία από τις δέκα καλύτερες ταινίες της χρονιάς από το American Film Institute. Σήμερα ο Τζόρνταν Μπέλφορτ ζει στο Λος Άντζελες.

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ - ΒΙΒΛΙΑ - Μπέλφορτ, Τζόρνταν ( - Είδη)Page generated: 28/01/2022 17:36:28