Κατηγορίες

James, E. L.

James, E. L.

James, E. L.

Η E L James έχει εργαστεί στον χώρο της τηλεόρασης. Από παιδί ονειρευόταν να γράφει ιστορίες που οι αναγνώστες θα ερωτεύονταν. Με τις Πενήντα αποχρώσεις του γκρι, το πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας που έμελλε εν μιά νυκτί να γίνει παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο, το όνειρό της πραγματοποιήθηκε.

Το δεύτερο και το τρίτο βιβλίο της τριλογίας κυκλοφόρησαν στα ελληνικά τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2012 αντίστοιχα από τις Εκδόσεις Πατάκη. Η τριλογία των Πενήντα αποχρώσεων του γκρι έχει πουλήσει περισσότερα από 125 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως κι έχει μεταφραστεί σε 52 γλώσσες.

Το 2012 η E L James ήταν ανάμεσα στους «Δέκα Πιο Γοητευτικούς Ανθρώπους της Χρονιάς», κατά την Μπάρμπαρα Γουόλτερς, στους «Ανθρώπους με τη Μεγαλύτερη Επιρροή στον Κόσμο», σύμφωνα με το Time, και «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το Publishers Weekly. Η κινηματογραφική μεταφορά του πρώτου βιβλίου, στην οποία η James συνεργάστηκε ως παραγωγός, έσπασε το box office σε όλο τον κόσμο για τη Universal Pictures.

Η E L James ζει στο δυτικό Λονδίνο με τον άντρα της, τον μυθιστοριογράφο και σεναριογράφο Niall Leonard, και τους δύο γιους τους. Συνεχίζει να γράφει μυθιστορήματα ενώ εργάζεται ως παραγωγός για την επερχόμενη κινηματογραφική μεταφορά των άλλων δύο βιβλίων. Τον Ιούνιο του 2015 κυκλοφόρησε στην Αγγλία το τέταρτο βιβλίο της, με τίτλο Γκρέυ, Οι πενήντα αποχρώσεις του γκρι μέσα από τα μάτια του Κρίστιαν, το οποίο κατέρριψε τα ρεκόρ πωλήσεων και των προηγούμενων βιβλίων της.

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ ( - Είδη)Page generated: 25/10/2020 04:12:19