Κατηγορίες

Βοήθεια για τα ebooks | Βιβλιοπωλείο Πατάκη

Τα ebooks που διατίθενται μέσω του Ηλεκτρονικού Βιβλιοπωλείου Πατάκη παρέχονται με DRM, πράγμα που σημαίνει ότι κανένα δικαίωμα δεν παρέχεται στον αγοραστή εκτός από το δικαίωμα ανάγνωσής τους.
Γι’ αυτόν τον λόγο παρέχονται μέσω του συστήματος Adobe Content Server. Για την ανάγνωσή τους χρειάζεται αντίστοιχο πρόγραμμα υποστήριξης DRM, πιστοποιημένο με κωδικό χρήστη ADOBE ID (τον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε δωρεάν εδώ).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σας ενημερώνουμε ότι τα ψηφιακά βιβλία μπορείτε να εγκαταστήσετε σε έως 6 διαφορετικές συσκευές (Η/Υ, tablets, e-readers κλπ.) ταυτόχρονα, οι οποίες θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν γίνει authorized με το ίδιο Adobe ID πριν το κατέβασμα του πρώτου βιβλίου, και να εκτυπώσετε έως 30% του βιβλίου συνολικά. 

 

Διαβάστε λεπτομερείς οδηγίες παρακάτω.

Για την ανάγνωση των ebooks προτείνουμε την εφαρμογή Adobe Digital Editions για τα λειτουργικά συστήματα Η/Υ και για έξυπνα τηλέφωνα και tablets με λειτουργικά συστήματα iOS και την εφαρμογή PocketBook Reader για έξυπνα τηλέφωνα και tablets με λειτουργικά συστήματα Android. Έτσι: 

  • Για Windows - κατεβάστε το πρόγραμμα δωρεάν εδώ
  • Για Mac OS - κατεβάστε το πρόγραμμα δωρεάν εδώ
  • Για Android - κατεβάστε την εφαρμογή δωρεάν εδώ
  • Για Iphone/ Ipad - κατεβάστε την εφαρμογή δωρεάν εδώ

Οι τρόποι πληρωμής για τα ebooks είναι με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή PayPal.


Βήμα - Βήμα

1ο ΒΗΜΑ: Προετοιμασία του Η/Υ σας

α) Δημιουργήστε δωρεάν ένα λογαριασμό χρήστη, AdobeID, στην ADOBE, επισκεπτόμενοι τον ασφαλή σύνδεσμο εδώ και συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία με λατινικούς χαρακτήρες (όνομα, επίθετο, διεύθυνση e-mail, έναν κωδικό της αρεσκείας σας αποτελούμενο από τουλάχιστον 8 χαρακτήρες που να περιλαμβάνει πεζά και κεφαλαία γράμματα και αριθμό/ούς ή σύμβολα, ημερομηνία γέννησης).

β) Στη συνέχεια κατεβάστε στον υπολογιστή σας το ειδικό λογισμικό της ADOBE για ανάγνωση ebooks, Adobe Digital Editions, μεταβαίνοντας στον ιστότοπο της Adobe Inc. ή την εφαρμογή Adobe Digital Editions ή PocketBook Reader στην έξυπνη συσκευή σας (ανάλογα με το λειτουργικό σύστημά της), ακολουθώντας έναν από τους αντίστοιχους συνδέσμους παραπάνω, ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα της συσκεύης σας.

γ) Έχοντας εγγραφεί στην ADOBE, κατά την εκτέλεση του προγράμματος Adobe Digital Editions θα σας ζητηθεί να κάνετε θεώρηση (authorisation) του προγράμματος. Σε περίπτωση που αυτό δε ζητηθεί, αν πρόκειται για Η/Υ ή Mac, θα πρέπει να επιλέξετε από το μενού “Help-->Authorize computer”, ενώ αν πρόκειται για έξυπνη συσκευή, επιλέξτε "Settings" από το εικονίδιο με τις 3 οριζόντιες γραμμες στην επάνω αριστερή γωνία της εφαρμογής Adobe Digital Editions και στο παράθυρο που εμφανίζεται, στην επιλογή Authorize (κάτω από τον τίτλο Accounts) πληκτρολογήστε το Adobe ID και password που καταχωρίσατε κατά την εγγραφή σας στο site της ADOBE.  Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για τη μεταφορά των ebooks σας σε άλλη συσκευή (συνολικά μέχρι 6 συσκευές ταυτόχρονα) ή την επαναφορά τους σε περίπτωση απώλειας αλλά και το δικαίωμα της εκτύπωσης του 30% του βιβλίου.

 

2ο ΒΗΜΑ: Δημιουργία λογαριασμού χρήστη στο Ηλεκτρονικό Βιβλιοπωλείο Πατάκη (για την περίπτωση που δε διαθέτετε ήδη λογαριασμό χρήστη)

Επισκέπτεστε το www.vivliopoleiopataki.gr και πατάτε στο γκρι ανθρωπάκι στην επάνω δεξιά γωνία. Επιλέγετε "ΕΓΓΡΑΦΗ" και ακολουθείτε τις οδηγίες, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Αν διαθέτετε λογαριασμό, επιλέξτε "ΣΥΝΔΕΣΗ" και εισάγετε το e-mail σας και τον κωδικό πρόσβασης στο ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο.

 

3ο ΒΗΜΑ: Επιλογή του ebook

Στο πεδίο ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ πληκτρολογείτε τον τίτλο του βιβλίου ή τον συγγραφέα ή τον κωδικό (ΒΚΜ ή ISBN) του ηλεκτρονικού βιβλίου. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κατηγορίες ή τις επιλογές από το μενού και τα φίλτρα αναζήτησης που παρέχονται, στη συνέχεια, στο αριστερό μέρος της οθόνης.

 

4ο ΒΗΜΑ: Προσθήκη του ebook στο καλάθι αγορών

Αφού επιλέξετε το ηλεκτρονικό βιβλίο (ebook) που επιθυμείτε, κάνετε κλικ στην επιλογή ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ. Αν ολοκληρώσατε τις αγορές σας, πατάτε, στο παράθυρο που εμφανίζεται, "προς καλάθι & αγορά", αλλιώς "συνέχεια αγορών" για να επιλέξετε και άλλο ebook. 

 

5o BHMA: Ολοκλήρωση της διαδικασίας

Εφόσον έχετε ολοκληρώσει τις επιλογές των ebooks που επιθυμείτε να αγοράσετε, πατάτε στην επιλογή "προς καλάθι & αγορά" ή στο καρότσι στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και ακολουθείτε τις οδηγίες, επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία της διεύθυνσης αποστολής, το τελικό συνολικό ποσό και τα στοιχεία πληρωμής. Σε αυτό το σημείο μεταβαίνετε στην ασφαλή ιστοσελίδα της συνεργαζόμενης τράπεζας.

Στην συνέχεια θα λάβετε επιβεβαιωτικό e-mail με τον αριθμό παραγγελίας σας και τον σύνδεσμο για το κατέβασμα του ebook. Σε περίπτωση που δεν λάβετε αυτό το e-mail εντός λίγων λεπτών (10-15), ελέγξετε τον φάκελο «Ανεπιθύμητα» (“Spam”), καθώς πρόκειται για αυτοματοποιημένο μήνυμα και κάποιοι πάροχοι ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) το χαρακτηρίζουν ως τέτοιο.

Ο σύνδεσμος λήψης που λαμβάνετε με το e-mail αγοράς έχει ενεργή διάρκεια ΜΟΝΟ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ από την αποστολή του (μετά, κατά το κατέβασμα του ebook εμφανίζεται το μήνυμα σφάλματος «E_ADEPT_REQUEST_EXPIRED»). Αν παρέλθει αυτό το χρονικό διάστημα, για να κατεβάσετε τα ebooks που έχετε αγοράσει στην νέα συσκευή, παρακαλούμε συνδεθείτε στο https://www.vivliopoleiopataki.gr/customer/account/login/ με όνομα χρήστη το e-mail που έχετε δηλώσει και πατήστε, από αριστερά, το πεδίο «ebooks». Εκεί μπορείτε να βρείτε το σύνδεσμο κατεβάσματος, κάνοντας δεξί κλικ στο link "Κατεβάστε το" και επιλέγοντας από το μενού που εμφανίζεται το "Άνοιγμα σε νέα καρτέλα". Το αρχείο "URLLink.acsm" που θα κατέβει στον Η/Υ σας είναι αυτό που περιέχει τον σύνδεσμο ο οποίος ενεργοποιείται μόλις το εκτελέσετε (διπλό κλικ) και κατεβάζει το αρχείο στη συσκευή σας.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι τα ψηφιακά βιβλία μπορείτε να εγκαταστήσετε σε έως 6 διαφορετικές συσκευές (Η/Υ, tablets, e-readers κλπ.), οι οποίες θα πρέπει απαραιτήτως να  έχουν γίνει authorized με το ίδιο Adobe ID, και να εκτυπώσετε έως 30% του βιβλίου συνολικά. 

 Adobe Digital Editions 3.0

Επιστροφή e-book

Ο πελάτης που αγοράζει ένα ηλεκτρονικό βιβλίο διατηρεί το δικαίωμα υπαναχώρησης εφόσον δεν έχουν παρέλθει 14 ημερολογιακές ημέρες από την αγορά του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού βιβλίου και εφόσον δεν έχει πραγματοποιηθεί λήψη του αρχείου από τον server της Σ. ΠΑΤΑΚΗΣ Α.Ε.Ε.Δ.Ε (download – fulfillment). Σε κάθε άλλη περίπτωση ο πελάτης δε δικαιούται να ζητήσει επιστροφή χρημάτων ούτε να προβάλει άλλη σχετική απαίτηση με καμία δικαιολογία (είτε διότι για τεχνικούς λόγους δεν μπορεί να διαβάσει το ηλεκτρονικό βιβλίο είτε διότι θεωρεί ότι το βιβλίο που αγόρασε δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο). Βεβαίως εάν υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα κατά τη μεταφορά του ηλεκτρονικού βιβλίου από τον server της Σ. ΠΑΤΑΚΗΣ Α.Ε.Ε.Δ.Ε. στον πελάτη ή εάν ο πελάτης για κάποιο λόγο δεν μπορεί να το διαβάσει, μπορεί να έρθει σε επαφή με τον υπεύθυνο του Τμήματος Ψηφιακών Βιβλίων της Σ. ΠΑΤΑΚΗΣ Α.Ε.Ε.Δ.Ε. (τηλ.: 210-5205665, 2103650065, e-mail: [email protected]) προκειμένου να λυθούν αυτά τα τεχνικά προβλήματα, για τα οποία η εταιρεία μας έχει ευθύνη μόνο στο βαθμό που δημιουργήθηκαν από δική της υπαιτιότητα.

 Page generated: 05/10/2023 04:38:23