Κατηγορίες

Βοήθεια για τα ebooks | Βιβλιοπωλείο Πατάκη

Τα ebooks των Εκδόσεων Πατάκη διατίθενται με DRM, πράγμα που σημαίνει ότι κανένα δικαίωμα δεν παρέχεται στον αγοραστή εκτός από το δικαίωμα ανάγνωσής τους.
Γι’ αυτόν τον λόγο παρέχονται μέσω του συστήματος Adobe Content Server. Για την ανάγνωσή τους χρειάζεται αντίστοιχο πρόγραμμα υποστήριξης DRM, πιστοποιημένο με κωδικό χρήστη ADOBE ID.
Ξεκινήστε δημιουργώντας τον δικό σας πιστοποιημένο κωδικό DRM δωρεάν εδώ.

Για την ανάγνωση των ebooks προτείνουμε την εφαρμογή Adobe Digital Editions που διατίθεται δωρεάν για όλα τα συστήματα: 

  • Για Windows - κατεβάστε το πρόγραμμα δωρεάν εδώ
  • Για Mac OS - κατεβάστε το πρόγραμμα δωρεάν εδώ
  • Για Android - κατεβάστε την εφαρμογή δωρεάν εδώ
  • Για Iphone/ Ipad - κατεβάστε την εφαρμογή δωρεάν εδώ

Οι τρόποι πληρωμής για τα ebooks είναι με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή PayPal.


Βήμα - Βήμα

1ο ΒΗΜΑ: Προετοιμασία του Η/Υ σας

α) Δημιουργήστε δωρεάν ένα λογαριασμό χρήστη, AdobeID, στην ADOBE, επισκεπτόμενοι τον ασφαλή σύνδεσμο εδώ και συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία με λατινικούς χαρακτήρες (όνομα, επίθετο, διεύθυνση e-mail, έναν κωδικό της αρεσκείας σας αποτελούμενο από τουλάχιστον 8 χαρακτήρες που να περιλαμβάνει πεζά και κεφαλαία γράμματα και αριθμό/ούς ή σύμβολα, ημερομηνία γέννησης).

β) Στη συνέχεια κατεβάστε στον υπολογιστή ή στην έξυπνη συσκευή σας το ειδικό λογισμικό ή εφαρμογή της ADOBE για ανάγνωση ebooks, ADOBE DIGITAL EDITIONS , μεταβαίνοντας στον ιστότοπο της Adobe Inc. ή ακολουθώντας έναν από τους αντίστοιχους συνδέσμους παραπάνω.

γ) Έχοντας εγγραφεί στην ADOBE, κατά την εκτέλεση του προγράμματος Adobe Digital Editions θα σας ζητηθεί να κάνετε θεώρηση (authorisation) του προγράμματος. Σε περίπτωση που αυτό δε ζητηθεί, αν πρόκειται για Η/Υ ή Mac, θα πρέπει να επιλέξετε από το μενού “Help-->Authorize computer”, ενώ αν πρόκειται για έξυπνη συσκευή, επιλέξτε το εικονίδιο του μενού (3 παράλληλες οριζόντιες γραμμές) και στη συνέχεια Settings, και στο παράθυρο που εμφανίζεται πληκτρολογήστε το Adobe ID και password που καταχωρίσατε κατά την εγγραφή σας στο site της ADOBE . Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για τη μεταφορά των ebooks σας σε άλλη συσκευή (συνολικά μέχρι 6 συσκευές ταυτόχρονα) ή την επαναφορά τους σε περίπτωση απώλειας αλλά και το δικαίωμα της εκτύπωσης του 30% του βιβλίου.

 

2ο ΒΗΜΑ: Δημιουργία λογαριασμού χρήστη στο Ηλεκτρονικό Βιβλιοπωλείο Πατάκη (για την περίπτωση που δε διαθέτετε ήδη λογαριασμό χρήστη)

Επισκέπτεστε το www.vivliopoleiopataki.gr και πατάτε στο γκρι ανθρωπάκι στην επάνω δεξιά γωνία. Επιλέγετε "ΕΓΓΡΑΦΗ" και ακολουθείτε τις οδηγίες, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Αν διαθέτετε λογαριασμό, επιλέξτε "ΣΥΝΔΕΣΗ" και εισάγετε το e-mail σας και τον κωδικό πρόσβασης στο ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο.

 

3ο ΒΗΜΑ: Επιλογή του ebook

Στο πεδίο ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ πληκτρολογείτε τον τίτλο του βιβλίου ή τον συγγραφέα ή τον κωδικό (ΒΚΜ ή ISBN) του ηλεκτρονικού βιβλίου. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κατηγορίες ή τις επιλογές από το μενού και τα φίλτρα αναζήτησης που παρέχονται, στη συνέχεια, στο αριστερό μέρος της οθόνης.

 

4ο ΒΗΜΑ: Προσθήκη του ebook στο καλάθι αγορών

Αφού επιλέξετε το ηλεκτρονικό βιβλίο (ebook) που επιθυμείτε, κάνετε κλικ στην επιλογή ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ. Αν ολοκληρώσατε τις αγορές σας, πατάτε, στο παράθυρο που εμφανίζεται, "προς καλάθι & αγορά", αλλιώς "συνέχεια αγορών" για να επιλέξετε και άλλο ebook. 

 

5o BHMA: Ολοκλήρωση της διαδικασίας

Εφόσον έχετε ολοκληρώσει τις επιλογές των ebooks που επιθυμείτε να αγοράσετε, πατάτε στην επιλογή "προς καλάθι & αγορά" ή στο καρότσι στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και ακολουθείτε τις οδηγίες, επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία της διεύθυνσης αποστολής, το τελικό συνολικό ποσό και τα στοιχεία πληρωμής. Σε αυτό το σημείο μεταβαίνετε στην ασφαλή ιστοσελίδα της συνεργαζόμενης τράπεζας.

Στην συνέχεια θα λάβετε επιβεβαιωτικό e-mail με τον αριθμό παραγγελίας σας και τον σύνδεσμο για το κατέβασμα του ebook. Σε περίπτωση που δεν λάβετε αυτό το e-mail εντός λίγων λεπτών (10-15'), παρακαλούμε να ελέγξετε τον φάκελο Ανεπιθύμητα/ Spam. 

 

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΑΓΟΡΑΣΕΙ EBOOK ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΑΤΑΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΑΣ Ή ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ:

6o BHMA: Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ηλεκτρονικού Βιβλιοπωλείου Πατάκη (www.vivliopoleiopataki.gr) και εισέλθετε στον λογαριασμό σας. Πατήστε, από αριστερά, το πεδίο «ebooks». Εκεί μπορείτε να βρείτε ανανεωμένο σύνδεσμο κατεβάσματος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι τα ψηφιακά βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη μπορείτε να εγκαταστήσετε μέχρι και σε 6 διαφορετικές συσκευές (Η/Υ, Mac, tablets, e-readers), οι οποίες θα έχουν γίνει authorized με το ίδιο Adobe ID, και να εκτυπώσετε το 30% του βιβλίου συνολικά. 

 

Επιστροφή ebook

Ο πελάτης που αγοράζει ένα ηλεκτρονικό βιβλίο διατηρεί το δικαίωμα υπαναχώρησης εφόσον δεν έχουν παρέλθει 14 ημερολογιακές ημέρες από την αγορά του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού βιβλίου και εφόσον δεν έχει πραγματοποιηθεί λήψη του αρχείου από τον server της Σ. ΠΑΤΑΚΗΣ Α.Ε.Ε.Δ.Ε (download – fulfillment). Σε κάθε άλλη περίπτωση ο πελάτης δε δικαιούται να ζητήσει επιστροφή χρημάτων ούτε να προβάλει άλλη σχετική απαίτηση με καμία δικαιολογία (είτε διότι για τεχνικούς λόγους δεν μπορεί να διαβάσει το ηλεκτρονικό βιβλίο είτε διότι θεωρεί ότι το βιβλίο που αγόρασε δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο). Βεβαίως, εάν υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα κατά τη μεταφορά του ηλεκτρονικού βιβλίου από τον server της Σ. ΠΑΤΑΚΗΣ Α.Ε.Ε.Δ.Ε. στον πελάτη ή εάν ο πελάτης για κάποιο λόγο δεν μπορεί να το διαβάσει, μπορεί να έρθει σε επαφή με τον υπεύθυνο του Τμήματος Ψηφιακών Βιβλίων της Σ. ΠΑΤΑΚΗΣ Α.Ε.Ε.Δ.Ε. (τηλ.: 210-5205665, 2103650065, e-mail: ebooks@patakis.gr) προκειμένου να λυθούν αυτά τα τεχνικά προβλήματα, για τα οποία η εταιρεία μας έχει ευθύνη μόνο στο βαθμό που δημιουργήθηκαν από δική της υπαιτιότητα.Page generated: 01/12/2020 03:42:36