Κατηγορίες

Βοήθεια για τα ebooks | Βιβλιοπωλείο Πατάκη

Τα ebooks των Εκδόσεων Πατάκη διατίθενται με DRM, πράγμα που σημαίνει ότι ουδέν δικαίωμα παρέχεται στον αγοραστή εκτός από το δικαίωμα ανάγνωσής του.
Γι'αυτόν τον λόγο παρέχονται μέσω του συστήματος Adobe Content Server.
Επομένως για την ανάγνωση τους χρειάζεται αντίστοιχο πρόγραμμα υποστήριξης DRM πιστοποιημένο με κωδικό χρήστη ADOBE ID, τον οπιοίο μπορείτε να δημιουργήσετε δωρεάν εδώ

Προτείνουμε για: 


Και αυτός παρέχεται μέσω του ίδιου συστήματος, οπότε θα χρησιμοποιηθεί και ως δοκιμή των παραπάνω συστημάτων.

Οι τρόποι πληρωμής για τα ebooks είναι με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Βήμα - Βήμα

1ο ΒΗΜΑ: Προετοιμασία του Η/Υ σας

α) Δημιουργήστε δωρεάν ένα λογαριασμό χρήστη στο σύστημα της διεθνούς φήμης εταιρείας ανάπτυξης πολυμεσικών εφαρμογών και λογισμικού, ADOBE, επισκεπτόμενοι τον ασφαλή σύνδεσμο εδώ.

β) Στη συνέχεια κατεβάστε στον υπολογιστή σας το ειδικό λογισμικό της ADOBE για ανάγνωση e-books, ADOBE DIGITAL EDITIONS μεταβαίνοντας στον ιστότοπο http://download.adobe.com/pub/adobe/digitaleditions/ADE_3.0_Installer.exe (για Η/Υ με MS Windows).

γ) Έχοντας εγγραφεί στην ADOBE, κατά την εκτέλεση του προγράμματος Adobe Digital Editions θα σας ζητηθεί να κάνετε θεώρηση (authorisation) του προγράμματος. Σε περίπτωση που αυτό δεν ζητηθεί, θα πρέπει να επιλέξετε από το μενού “Help-->Authorize computer” και στοπ παράθυρο που εμφανίζεται πληκτρολογείτε το Adobe ID και password που καταχωρίσατε κατά την εγγραφή σας στο site της ADOBE. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για την επαναφορά ή την μεταφορά των ebooks σας σε άλλη συσκευή.

2ο ΒΗΜΑ: Δημιουργία λογαριασμού χρήστη

(Για την περίπτωση που διαθέτετε ήδη λογαριασμό χρήστη στο www.vivliopoleiopataki.gr)

Επισκέπτεστε το www.vivliopoleiopataki.gr

3ο ΒΗΜΑ: Επιλογή του e-book

Επισκέπτεστε το www.vivliopoleiopataki.gr

1ος τρόπος: Στο πεδίο ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ πληκτρολογείτε τον κωδικό (ΒΚΜ) του ηλεκτρονικού βιβλίου, εφόσον τον γνωρίζετε.

2ος τρόπος: Κάνετε κλικ στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ e-books και στη συνέχεια διαδοχικά στις ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Εκπαίδευση, Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση κτλ., μέχρι να φτάσετε στο ηλεκτρονικό βιβλίο της επιλογής σας.

4ο ΒΗΜΑ: Προσθήκη του e-book στο καλάθι αγορών

Αφού επιλέξετε το ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book) που επιθυμείτε, κάνετε κλικ στην επιλογή ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ.

5o BHMA: Ολοκλήρωση της διαδικασίας

Εφόσον έχετε ολοκληρώσει τις επιλογές των ebooks που επιθυμείτε να αγοράσετε, κάνετε κλικ στην επιλογή «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ», επιβεβαιώνετε τα στοιχεία της διεύθυνσης αποστολής (επόμενη οθόνη), τον τελικό συνολικό ποσό (επόμενη οθόνη) και τα στοιχεία πληρωμής (επόμενη οθόνη – δυνατότητα επιλογής έκδοσης τιμολογίου). Σε αυτό το σημείο επιλέγετε τον τρόπο πληρωμής (πιστωτική/ χρεωστική κάρτα – PayPal) και κάνετε κλικ στο «Αποστολή παραγγελίας» για να μεταβείτε στην ασφαλή ιστοσελίδα της συνεργαζόμενης τράπεζας.

Στην συνέχεια θα εμφανιστεί μήνυμα ότι έχετε αγοράσει ένα e-book και μπορείτε να το κατεβάσετε πατώντας στο «εδώ». Θα ξεκινήσει η διαδικασία «κατεβάσματος» του ηλεκτρονικού βιβλίου. Πρόκειται για ένα link, στο οποίο όταν κατέβει τοπικά στον υπολογιστή σας θα πρέπει να κάνετε διπλό κλικ με σκοπό να κατέβει το e-book στο Adobe Digital Editions και να τοποθετηθεί στην «Βιβλιοθήκη»

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΑΓΟΡΑΣΕΙ E-BOOK ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΑΤΑΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΑΣ:

6o BHMA: Ολοκλήρωση της διαδικασίας

Εισέλθετε στην ιστοσελίδα των Εκδόσεων Πατάκη (www.vivliopoleiopataki.gr)

Στην επόμενη σελίδα, στον πίνακα που εμφανίζεται το βιβλίο που επιθυμείτε να κατεβάσετε ή ξανακατεβάσετε, πατήστε τον αντίστοιχο σύνδεσμο («εδώ κατέβασμα e-book»). Αποθηκεύστε το Link που θα κατέβει και μετά πηγαίνετε στο σημείο που το αποθηκεύσατε και κάνετε διπλό κλικ πάνω του.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι τα ψηφιακά βιβλία μπορείτε να εγκαταστήσετε σε έως 6 διαφορετικές συσκευές (Η/Υ, tablets, e-readers κλπ.), οι οποίες θα έχουν γίνει authorized με το ίδιο Adobe ID, και να εκτυπώσετε έως 30% του βιβλίου συνολικά. 

 

Επιστροφή e-book

Ο πελάτης που αγοράζει ένα ηλεκτρονικό βιβλίο διατηρεί το δικαίωμα υπαναχώρησης εφόσον δεν έχουν παρέλθει 14 ημερολογιακές ημέρες από την αγορά του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού βιβλίου και εφόσον δεν έχει πραγματοποιηθεί λήψη του αρχείου από τον server της Σ. ΠΑΤΑΚΗΣ Α.Ε.Ε.Δ.Ε (download – fulfillment). Σε κάθε άλλη περίπτωση ο πελάτης δε δικαιούται να ζητήσει επιστροφή χρημάτων ούτε να προβάλει άλλη σχετική απαίτηση με καμία δικαιολογία (είτε διότι για τεχνικούς λόγους δεν μπορεί να διαβάσει το ηλεκτρονικό βιβλίο είτε διότι θεωρεί ότι το βιβλίο που αγόρασε δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο). Βεβαίως εάν υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα κατά τη μεταφορά του ηλεκτρονικού βιβλίου από τον server της Σ. ΠΑΤΑΚΗΣ Α.Ε.Ε.Δ.Ε. στον πελάτη ή εάν ο πελάτης για κάποιο λόγο δεν μπορεί να το διαβάσει, μπορεί να έρθει σε επαφή με τον υπεύθυνο του Τμήματος Ψηφιακών Βιβλίων της Σ. ΠΑΤΑΚΗΣ Α.Ε.Ε.Δ.Ε. (τηλ.: 210-5205665, 2103650065, e-mail: ebooks@patakis.gr) προκειμένου να λυθούν αυτά τα τεχνικά προβλήματα, για τα οποία η εταιρεία μας έχει ευθύνη μόνο στο βαθμό που δημιουργήθηκαν από δική της υπαιτιότητα.Page generated: 20/01/2020 01:49:19