Κατηγορίες

Έρχεται από τις Εκδόσεις Πατάκη το βιβλίο της Μέγκαν, δούκισσας του Σάσσεξ

Έρχεται από τις Εκδόσεις Πατάκη το βιβλίο της Μέγκαν, δούκισσας του Σάσσεξ

 

Στις 2 Απριλίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Πατάκη το Παγκάκι, ένα σύγχρονο βιβλίο για παιδιά που μιλά για την ιδιαίτερη σχέση πατέρα και γιου μέσα από τη ματιά μιας μητέρας.

Το Παγκάκι είναι το πρώτο βιβλίο για παιδιά της Μέγκαν, δούκισσας του Σάσσεξ. Αντλώντας έμπνευση από τη σχέση του συζύγου της με τον γιο της, η δούκισσα του Σάσσεξ συλλαμβάνει τη διαρκώς εξελισσόμενη σχέση μεταξύ πατέρα και γιου και μας θυμίζει με πόσο διαφορετικές μορφές μπορεί να εκφραστεί η αγάπη μέσα σε μια σύγχρονη οικογένεια.

Ανακαλώντας τη ζεστασιά, την τρυφερότητα και την κατανόηση που περιέχει η σχέση πατέρα-γιου, το Παγκάκι ανοίγει στον αναγνώστη ένα παράθυρο στις στιγμές που μοιράζονται διάφορα ζευγάρια πατεράδων και γιων – στιγμές γαλήνης και περίσκεψης, μεγάλων και μικρών ανακαλύψεων ή έντονης δράσης και αδιαπραγμάτευτης εμπιστοσύνης.

Το Παγκάκι είναι εικονογραφημένο από τον Κρίστιαν Ρόμπινσον, τον αγαπημένο εικονογράφο με το ιδιαίτερο ύφος, ο οποίος έχει τιμηθεί με τα βραβεία Κάλντεκοτ και Κορέττα Σκοτ Κινγκ.

Ο Κρίστιαν Ρόμπινσον εξελίσσει το προσωπικό του ύφος χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά νερομπογιές, με σκοπό να δώσει μια τρυφερή και χαρούμενη αίσθηση σε κάθε σελίδα, αντικατοπτρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ομορφιά της σχέσης πατέρα-γιου όπως τη βλέπει μια μητέρα.

«Το Παγκάκι ξεκίνησε σαν ένα ποίημα που έγραψα για τον σύζυγό μου την Ημέρα του πατέρα, έναν μήνα μετά τη γέννηση του Άρτσι» λέει η Μέγκαν, δούκισσα του Σάσσεξ. «Το ποίημα αυτό αποτέλεσε τη βάση αυτής της ιστορίας. Ο Κρίστιαν τη μετέτρεψε με τα όμορφα και απαλά του χρώματα σε εικόνες που εκφράζουν τη ζεστασιά, τη χαρά και την εμπιστοσύνη που περιέχεται σε κάθε σχέση πατέρα-γιου, όποιος κι αν είναι ο τρόπος ζωής τους. Για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα και να αναδείξουμε τον μοναδικό αυτό δεσμό μέσα από πολλές οπτικές, χρειάστηκε να δουλέψουμε πολύ στενά. Εύχομαι το Παγκάκι να αγαπηθεί από κάθε οικογένεια, γιατί θα αντικατοπτρίζει την αλήθεια της καθεμιάς από αυτές, όπως αντικατοπτρίζει την αλήθεια της δικής μου».


«Το κείμενο εξερευνά με ευαισθησία τη σχέση πατέρα-γιου αγγίζοντας τις ευαίσθητες χορδές κάθε πατέρα ή κηδεμόνα» λέει η Μάλλορυ Λερ, υπεύθυνη εκδόσεων του Random House Books for Young Readers Group. «Η ζωγραφική του Κρίστιαν ταιριάζει υπέροχα στα τρυφερά συναισθήματα που προκαλούν οι λέξεις της Μέγκαν και κάθε εικόνα μεταφέρει τη χαρά και την αγάπη της σχέσης πατέρα-γιου. Το Παγκάκι είναι μια ιστορία που γράφτηκε για να μείνει και να διαβάζεται κι από τις επόμενες γενιές».

 

 

Η Μέγκαν, δούκισσα του Σάσσεξ, είναι μητέρα, σύζυγος, φεμινίστρια και ακτιβίστρια. Μέσα από το μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό ίδρυμα Άρτσγουελ, αυτή και ο σύζυγός της προσφέρουν βοήθεια σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Ζει στην πατρίδα της, την Καλιφόρνια, με την οικογένειά της, δύο σκυλιά και ένα κοπάδι κοτοπουλάκια που δε σταματάει να μεγαλώνει.

Ο Κρίστιαν Ρόμπινσον τιμήθηκε με τα βραβεία Κάλντεκοτ και Κορέττα Σκοτ Κινγκ για την εικονογράφηση του Οδός Αγοράς, τέρμα!. Έχει γράψει αρκετά εικονογραφημένα βιβλία και έχει εικονογραφήσει ακόμα περισσότερα.

 

 

      

 

Προηγούμενο
Επόμενο


Page generated: 05/12/2023 09:50:24