Κατηγορίες

Άντρη Αντωνίου, Πώς να μη σας ερωτευτεί ο κολλητός σας

Άντρη Αντωνίου, Πώς να μη σας ερωτευτεί ο κολλητός σας

Γράφει η Βασούλα Κατέρη 


Η Αλεξάνδρα είναι μια έφηβη δυναμική, ευαίσθητη με αστείρευτο χιούμορ. Ζει με τη μητέρα της αφού το διαζύγιο ήρθε τόσο νωρίς, που ούτε καν το θυμάται. Ωστόσο η σχέση με τον πατέρα της είναι πολύ καλή και συναντιούνται συχνά. Ο Αιμίλιος είναι ο καλύτερός της φίλος, γνωρίζονται από παιδιά. Είναι ευφυής, ευγενικός, ευαίσθητος και εν δυνάμει ποιητής. Όταν ο έρωτας τρυπώνει στις καρδιές τους, εκείνη πανικοβάλλεται και φέρνει τα πάνω κάτω. Φιλία ή έρωτας; Και γιατί όχι και τα δύο μαζί; Μέχρι να ξεμπερδέψει όλο αυτό το κουβάρι από το μυαλό της, η Αλεξάνδρα συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα. Πληγώνει και πληγώνεται. Εισέρχεται βαθμιαία στον χώρο των ενηλίκων. Θυμώνει και αναστατώνεται με την ερωτική επιλογή της μητέρας της. Προσπαθεί να βοηθήσει τον πατέρα της να προχωρήσει τη ζωή του κι ανάμεσα σε όλα αυτά τα πολύπλοκα που γεννούν οι σχέσεις κινδυνεύει να χάσει για πάντα τον Αιμίλιο. Η αγάπη όμως πάντα βρίσκει το σωστό μονοπάτι.

Η Άντρη Αντωνίου αναδύει με ευφάνταστο και διασκεδαστικό τρόπο τους προβληματισμούς και τις αγωνίες των εφήβων. Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση και οι ζωντανοί διάλογοι προσδίδουν αληθοφάνεια και ενάργεια στο αφήγημα. Ο νεαρός αναγνώστης θα ταυτιστεί με πολλές από τις ανησυχίες των ηρώων. Κυρίως όμως θα γελάσει πολύ και θα συγκινηθεί. Πρόκειται για ένα βιβλίο που διαβάζεται μονορούφι ενώ στο πρόσωπό σου σχηματίζεται ένα χαμόγελο αισιοδοξίας.


Η Βασούλα Κατέρη είναι αναγνώστρια και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με ειδίκευση «Ανάγνωση, Φιλαναγνωσία και Εκπαιδευτικό Υλικό» από το ΕΚΠΑ.


Tags: φιλία, οικογένεια, έρωτας, εφηβεία
Ðñïçãïýìåíï
Åðüìåíï


Page generated: 25/09/2021 20:55:10