Κατηγορίες

Άρθρο

Σχολείο και εξετάσεις... σε πρώτο πλάνο

Σχολείο και εξετάσεις... σε πρώτο πλάνο

Ένα σημείωμα για εκπαιδευτικούς και γονείς

 

της Βασιλικής Νίκα

  

Το βιβλίο Σχολείο και εξετάσεις... σε πρώτο πλάνο δημιουργήθηκε για να καλύψει το κενό που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία για βιβλία που απευθύνονται σε εφήβους που δίνουν εξετάσεις. Το βιβλίο μιλά κυρίως για τις σχολικές εξετάσεις, αλλά πρόκειται για ένα σημαντικό βοήθημα που προετοιμάζει τους νεαρούς αναγνώστες για τις εξετάσεις που δίνουμε στη ζωή γενικά. Είναι ένα βιβλίο σύμμαχος για τους μαθητές, τους γονείς τους αλλά και τους εκπαιδευτικούς που προετοιμάζουν τα παιδιά για τις εξετάσεις.

 

Στις παλαιότερες παραδοσιακές κοινωνίες δινόταν ιδιαίτερη σημασία στις λεγόμενες τελετές μετάβασης. Πρόκειται για τελετές που σηματοδοτούσαν το πέρασμα του ατόμου από μία κατάσταση σε μία άλλη. Στις σύγχρονες κοινωνίες μας έχουμε διατηρήσει ελάχιστες από αυτού του είδους τις τελετές. Στις σχολικές κοινότητες, όμως, όχι μόνο διατηρούμε, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουμε δώσει και έμφαση στις τελετές αποφοίτησης, ακόμη και στο Νηπιαγωγείο.

 

Το βιβλίο Σχολείο και εξετάσεις... σε πρώτο πλάνο μπορεί να αποτελέσει ένα σπουδαίο δώρο για τους μαθητές που αποχαιρετούν το Δημοτικό και μπαίνουν στην επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα, που είναι τόσο πολύ διαφορετική και συχνά πολύ απαιτητική.

 

Ο τρόπος που είναι γραμμένο, το ύφος, η γλώσσα, οι ασκήσεις αυτογνωσίας, τα μυστικά και κόλπα για γρήγορο και αποτελεσματικό διάβασμα, αλλά και η εικονογράφηση, το κάνουν ένα ευχάριστο εγχειρίδιο στα χέρια των παιδιών που αποχαιρετούν την ανεμελιά του Δημοτικού και μπαίνουν «στην αρένα των απαιτήσεων»!

  

Η Βασιλική Νίκα είναι εκπαιδευτικός, ΜΑ, PhD in Media Education.

Προηγούμενο
Επόμενο


Page generated: 25/05/2020 01:58:14