Κωδικός προϊόντος: 06930 | ISBN: 978-960-16-2930-8
Μοριακή Γαστρονομία – Κατσαρόλες και δοκιμαστικοί σωλήνες
Συγγραφέας:
Μεταφραστής:
Επιμελητής:
Εκδοτικός οίκος:
Μοριακή Γαστρονομία – Κατσαρόλες και δοκιμαστικοί σωλήνες
Ειδική Τιμή
13,93 €
Από
19,90 €
-30%
Τιμή εκδότη με ΦΠΑ €19.90
Σε απόθεμα
Διαθεσιμότητα Διαθέσιμο στο ράφι
Πόντοι Ανταμοιβής 14
Κωδικός
06930
Χαρακτηριστικά Βιβλίου
Κατηγορία
Βιβλία, Πρακτικοί Οδηγοί, Μαγειρική - Γαστρονομία - Οινολογία
Βάρος
0,67
Εκδοτικός οίκος
Εκδόσεις Πατάκη
Ημερομηνία τελευταίας εκτύπωσης
18 Απρ 2022
Ημερομηνία 1ης παρούσας έκδοσης
18 Σεπ 2008
Διαστάσεις
14x21
Τίτλος Πρωτότυπου
Casseroles et éprouvettes
Σελίδες
520
Περιγραφή
Πώς θα καταφέρουμε ο κρόκος ενός βρασμένου σφιχτού αυγού να είναι ακριβώς στο κέντρο; Τι πρέπει να κάνουμε για να είναι ο ζωμός διαυγής; Γίνεται μαγιονέζα χωρίς αυγό; Αφρός από σκέτη σοκολάτα; Πώς θα γίνει να αλείφεται το βούτυρο με το που βγαίνει από το ψυγείο; Πότε είναι πιο αρωματικό το φαγητό: όταν μασάμε αργά ή όταν μασάμε γρήγορα; Και μπορούμε πράγματι να «σφραγίσουμε» τους χυμούς στο κρέας που ψήνουμε; Αλλά πότε να το αλατίσουμε: πριν ή μετά το ψήσιμο; Και με το κρασί τι γίνεται; Μήπως παίζει ρόλο το σχήμα του ποτηριού στη γεύση του;
Ένα μικρό μόνο δείγμα από τα ενδιαφέροντα αλλά ταυτόχρονα χρήσιμα και συχνά διασκεδαστικά ερωτήματα τα οποία ο Herve This αναλαμβάνει να διαλευκάνει. Έως τώρα η χημεία των τροφίμων ήταν μόνο αντικείμενο των χημικών. Η Μοριακή γαστρονομία τη φέρνει –όπως φέρνει επίσης τη φυσική και τη βιολογία– στην κουζίνα καθιστώντας την άλλο ένα εργαλείο στα χέρια όσων μαγειρεύουν. Το πώς θα χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο είναι στα χέρια σας. Μπορείτε να τελειοποιήσετε οικεία καθημερινά πιάτα, αλλά μπορείτε και να εμπνευστείτε και να δημιουργήσετε νέους συνδυασμούς ύφους, γεύσεων και αρωμάτων. Μπορείτε ακόμα απλώς να ικανοποιήσετε την περιέργειά σας και να βυθιστείτε στην αφήγηση ενός χημικού που αγαπάει τη μαγειρική και αποφάσισε να μπει στην κουζίνα κρατώντας στο ένα χέρι τις κατσαρόλες του και στο άλλο τους δοκιμαστικούς του σωλήνες.
Σχετικά με τον δημιουργό

Ο Ερβέ Τις γεννήθηκε το 1955 στη Suresnes της Γαλλίας. Σπούδασε φυσική και χημεία και το 1995 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ των Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Paris VII. Ιδρυτής, µαζί µε τον Nicholas Kurti, του κινήµατος της μοριακής γαστρονοµίας, έχει γίνει ευρύτατα γνωστός, καθώς μάλιστα συνεργάζεται και µε το Γάλλο -βραβευμένο µε τρία αστέρια Michelin- σεφ Pierre Gagnaire. Στο ενεργητικό του έχει μια σειρά δραστηριοτήτων, που περιλαµβάνουν σεμινάρια, διαλέξεις, ερευνητικό έργο, δημοσιεύσεις,
Σχετικα αρχεια
Δημοσίευση
OLIVE, σελ. 123 (01/11/2008)
Δημοσίευση
PLAYBOY, σελ. 41 (01/02/2009)
Δημοσίευση
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, σελ. 32 (08/11/2008)
Δημοσίευση
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ, σελ. 298 (16/10/2008)
Δημοσίευση
ΒΑΖΑΑR, σελ. 424 (16/11/2008)
Δημοσίευση
ΕΘΝΟΣ - ΑΡΜΟΝΙΑ, σελ. 126-127 (14/03/2009)
Δημοσίευση
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, σελ. 8 (10/10/2008)
Δημοσίευση
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ (11/10/2008)
Δημοσίευση
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, σελ. 18 (01/11/2008)
Δημοσίευση
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, σελ. 19 (01/11/2008)
Δημοσίευση
ΕΥΕΞΙΑ, σελ. 136 (01/11/2008)
Δημοσίευση
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, σελ. 12,13 (10/07/2009)
Δημοσίευση
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, σελ. 40 (19/10/2008)
Δημοσίευση
ΤΟ ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ 2, σελ. 20 (26/10/2008)
Πληροφορίες
Κριτικές
Προτεινόμενα
-10%
Login and Registration Form