Κατηγορίες

Κωδικός προϊόντος: 9789600517385
Στο εστιατόριο: Η κοινωνία στο πιάτο μας
Συγγραφέας
Κωδικός προϊόντος: 9789600517385
Στο εστιατόριο: Η κοινωνία στο πιάτο μας
- 5
Υπάρχουν 0 κριτικές

Βαθμολογήστε το

Τιμή εκδότη με ΦΠΑ 21,00 €
Τιμή καταστήματος με ΦΠΑ 18,90 €
ΔιαθεσιμότηταΔιαθέσιμο στο ράφι

210 36500 80Τηλέφωνο

Χαρακτηριστικά Βιβλίου

Κατηγορίες Λογοτεχνία
Λογοτεχνικά δοκίμια και μελέτες
Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες
Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες
Τίτλος ΠρωτοτύπουIm Restaurant. Eine Geschichte aus dem Bauch der Moderne
ISBN978-960-05-1738-5
Εκδοτικός οίκοςΒιβλιοπωλείον της Εστίας
Βάρος0.3380
ΔιαθεσιμότηταΔιαθέσιμο στο ράφι
Σελίδες272
Διαστάσεις13,8x20,5
Ημερομηνίας 1ης παρούσας έκδοσηςΜάρτιος 2019

Συντελεστές

Μεταφραστής Τσιριγκάκης, Ηλίας

Φίλτρα

Γλώσσα βιβλίου Ελληνικά
Γλώσσα πρωτοτύπου Γερμανικά
Αντικείμενο Ιστορία, Κοινωνιολογία
Είδος Δοκίμιο

Στο εστιατόριο: Η κοινωνία στο πιάτο μας

Σύνοψη

Το φαγητό είναι πάντα το λιγότερο απ’ όλα όσα συμβαίνουν σ’ ένα εστιατόριο. Από την εποχή των πρώτων εστιατορίων στο Παρίσι του 18ου αιώνα, η έξοδος για φαγητό είχε να κάνει με το φαίνεσθαι, με την επίδειξη στυλ, με το συναίσθημα να νιώθεις ανοίκεια και οικεία, την ίδια στιγμή, ανάμεσα σε ξένους. Μπορεί οι ανυπόμονοι πελάτες να κρατούν το προσωπικό σε εγρήγορση, αλλά το προσωπικό και οι σεφ είναι αυτοί που ελέγχουν τα γεγονότα. Στην κουζίνα, στο μπαρ, στα τραπέζια, η πολυτέλεια και η σκληρή εργασία, η κομψότητα και η εκμετάλλευση, η πολιτιστική πολυμορφία και ο ρατσισμός συγκρούονται για να δημιουργήσουν τον καθρέφτη της κοινωνίας.

Ο Κρίστοφ Ρίμπατ συλλέγει συναρπαστικές εμπειρίες από εργαζόμενους στην κουζίνα, από ιδιοφυείς σεφ, από σερβιτόρους, φιλοσόφους, καλοφαγάδες και κοινωνιολόγους, συνδέοντας τα πρώτα γκουρμέ εστιατόρια του Παρισιού με την άνοδο του φαστ-φουντ και τους πιο καινοτόμους σεφ της εποχής μας. Με αναφορές στον Φεράν Αντριά, τη Σιμόν ντε Μποβουάρ, τον Τζορτζ Όργουελ, τον Έλβις Πρίσλεϊ, τον Μαρσέλ Προυστ και πολλούς άλλους, το βιβλίο μάς ξεναγεί με μοναδικό τρόπο στη γαστρονομική και κοινωνική ιστορία των εστιατορίων